бг / en

STEVE GADD BAND - WAY BACK HOME TOUR Live at JOY STATION

дата
21.09.2016
Локация
JOY STATION
Начало на концерта
08:00
Цена на билета
40 лв
билети
Евентим

ТикетПро

на касите във ФАНТАСТИКО

На 21 септември 2016г. JOY Station ще стане домакин и част от Европейското турне на един от най-влиятелните барабанисти Steve Gadd и неговата банда от знакови имена - Michael Landau, Jimmy Johnson, Kevin Hays и Walt Fowler.


Майсторът на барабаните Steve Gadd е сред най-уважаваните музиканти в света. Той е пример за подражание, вдъхновение и възхищение на поколения хора, интересуващи се от музика.
Изключително прецизен и фокусиран в търсенето и възпроизвеждането на перфектния тон. Наричат го дори „Аномалия“. Той умело преминава през различните стилове и жанрове, като трупа все повече „цвят“, в своята палитра от звуци и умения.
Резултатите от таланта, размаха, разпознаваемия стил и неповторим звук са стотиците вълнуващи и перфектно изпълнени ритмически произведения, останали във времето и записани в историята на музиката. Свирил е заедно с величия като Simon & Garfunkel, Eric Clapton, B.B. King, Jimmie Vaughan, Kate Bush, James Tylor.
Колкото и невероятно да звучи, но докато работи по създаването на класически поп „груув“ и звучене за артисти и произведения като Paul Simon - “50 Ways to Leave Your Lover”, Rickie Lee Jones - “Chuck E.’s In Love,”, Van McCoy - “The Hustle”, Barbra Streisand & Barry Gibb - “Guilty,” и Grover Washington, Jr. f/ Bill Withers - “Just the Two of Us,” той едновременно записва знакови джаз-рок шедьоври като адаптацията на Mussorgsky - “Night On Bald Mountain”, “Aja,” на Steely Dan, “Night Flight” на The Brecker Brothers (първата записана композиция на покойния Michael Brecker), “Spain” на Al Jarreau и “Nite Sprite“ на Chick Corea. След като се включва със своя неповторим акустичен джаз в няколко знаменити негови произведения (като „The Mad Hatter“,“ My Spanish Heart“, „Friends“ и „Three Quartets“), Chick Corea го обявява за Майсторът на Креативния Груув (“The Master of Creative Grooves”).
Няма друг барабанист в света, който да е оказал такова влияние, както в джаза, така и в съвремената музика като Steve Gadd.

Резервации и контакти

Работно време

 

Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък

12.00 - 00.00

 

Петък

12.00 - 02.00

 

Събота

10.00 - 02.00

 

Неделя

10.00 - 00.00

02/8622967

 

joy@joystation.bg

 

Студентски град
ул. Акад. Стефан Младенов №3