бг / en

Рок група Stereorush

 Група Stereorush е българска поп- рок група, състоящата се от 4 момчета и създадена в София преди 2 години. За този период групата има записани 8 авторски парчета, предимно в жанра модерен хард рок, поп – рок и арт – рок. Имат създадени два видео клипа на песените „Що така “ и  „Силата на рока”, които са излъчвани по MTV Rocks, Нова ТВ, БНТ, BOX TV, BG MUSIC CHANNEL,   както и в редица онлайн медии. Песента им „За свобода” пък се превърна в един от символите на протестите през лятото на 2013-та, въпреки, че не е  създавана за тази цел и групата никога не е показвала каквито и да е политически пристрастия публично. През периода до април 2013-та година групата прави редица изяви в клубове из цялата страна, записва участие на 4 фестивала, правейки и 3 концерта в Латвия ( 2 във Рига и 1 в Желгава). Момчетата участват дейно и в различни благотворителни кампании, свързани с лечение на деца, домове за сираци, както и подкрепа за Българския туристически съюз.

Превратен момент в пътя на групата се оказва участието им в последното издание на „България търси талант”. На кастингите момчетата изпълняват рок интерпретация на класиката на Майкъл Джексън – Били Джийн, която с 4 пъти Да от журито ги изпраща напред в надпреварата. На полуфинал изпълняват Бохемската Рапсодия на Куин, като това ги праща в зрителския топ 3 на техния полуфинал. След това печелят и приза „Уеб талант на седмицата”, получавайки повече онлайн вотове от всички останали участници, взети заедно.

 

 

Месец след участието си в „България търси талант” групата получава предложение да участва на Danube Rock Festival в Румъния, най- големият музикален фестивал на река Дунав, където забиват заедно с британските рок легенди Uriah Heep. Музиката на българите прави впечатление на рок динозаврите и те решават да прекарат свободния си ден в Румъния заедно със Stereorush, давайки им безценни съвети за музикалния бизнес.

 

 

Паралелно с подготовката си за големия фестивал, групата записва и нов видео клип. При него вече може да се забележи промяната в стила на групата. Зададена е посока към поп- рока, направен с инересни и разнообразни елементи, поднесен по позитивен и весел начин, с цел да достигне до по- широката част от българската публиката. Това е й клипът, за който групата търси съдействие с продуцентска къща.

Резервации и контакти

Работно време

 

Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък

12.00 - 00.00

 

Петък

12.00 - 02.00

 

Събота

10.00 - 02.00

 

Неделя

10.00 - 00.00

02/8622967

 

joy@joystation.bg

 

Студентски град
ул. Акад. Стефан Младенов №3