бг / en

На концерта на 12 май 2016 г. българската симфоник метъл група METALWINGS ще представи своето дебютно EP. Изданието ще носи заглавието „Fallen Angel in the Hell” и ще включва четири композиции, както и една допълнителна песен от досега записаните песни на групата. Записите на дебютното ЕР са осъществени в България. Миксирането и мастерирането на албума са осъществени в Италия.
 

Официалната промоция на “Fallen Angel in the Hell ще бъде съпроводена с концерт на групата, както и представяне на новия тийзър към песента When we pray”.

 
Музиката на METALWINGS може да се определи като синтез между Symphonic и Melodic Metal, с Gothic елементи. Музиката на групата комбинира в себе си елементи и от келтската музика (благодарение на звука на виолата и ирландската флейта).

В началото на 2015 г. METALWINGS представиха своето първо официално видео към песента “Crying of the Sun”, а промоцията се състоя именно в Joy Station.

Членовете на бандата са:

Стела Атанасова – Вокали, електрическа виола, клавишни

Кръстьо Йорданов - Китари, вокали, ирландска флейта

Григор Костадинов - Китари

Константин Узунов - Бас

Ангел Китанов - Клавишни

Емилиян Арсов –Барабани

 

 

За Enthronement:

Идеята за създаването на групата възниква през пролетта на 2013 г. от Кирил Харизанов-китари(Dark Spirit), Александър Александров-бас(Dark Spirit) и Тони "Сатаната" Арнаудов-ударни(ex-Ivory Twilight), с мисълта да се свири нещо по-различно от това, което са свирили или свирят с основните си или предишни банди, като се наблегне на използването на елементи от скандинавския фолк - и като музика, и като текстове, и като визия. Към групата се присъединява Момчил Николов-китари(Hell No!), а вокалите са поверени на Теодора Петрова(ex-Ivory Twilight). Заради нуждата от клавири и мъжки вокали се включва Стоян Пенсов, работил в различни музикални проекти. От началото на 2014 г. на мястото на Момчил Николов към групата се присъединява Георги Кушев-китари(Krossfire). Групата свири и работи основно по авторските си композиции. Всички са по музика на Кирил Харизанов (една по музика на Момчил Николов) и текстове на Теодора Петрова, Кирил Харизанов и Стоян Пенсов. 

 

Състав:

Теодора Петрова - вокали

Кирил Харизанов - китари

Георги Кушев - китари

Стоян Пенсов - клавири, вокали

Александър Александров - бас

Тони Арнаудов - ударни

Резервации и контакти

Работно време

 

Понеделник - Петък

12:00 - 24:00

 

Петък

12:00 - 24:00

 

Събота

10:00 - 24:00

 

Събота - Неделя

10:00 - 24:00

02/8622967

 

joy@joystation.bg

 

Студентски град
ул. Акад. Стефан Младенов №3