бг / en

OPEN STAGE - SOUNDPROPHET

дата
20.10.2016
Локация
JOY STATION
Начало на концерта
21:00
Цена на билета
0 лв
билети
ВХОД СВОБОДЕН

SOUNDPROPHET

Soundprophet e рок група oснована през 2010 в София от Митко Пешев - китара, Николай Иванов - ударни, Димитър Граматиков - бас и Пенко Скумов - вокали. Музикантите са силно повлияни от алтернативната, инди и гръндж сцена, както и от класическия хард и хеви рок. В самото начало бандата взима участие в няколко издания на традиционните фестивални вечери „Сиатъл Найт”, където е една от малкото групи, които представят и своя авторска музика. Мрачният интровертен рок, който струи още от първите парчета на бандата, навява препратки към най-добрите години на алтернативната вълна от 90-те. 
След изключително силни три години, множество клубни и фестивални участия (две издания на Wrong Fest), в края на 2013 г. групата издава своя дебютен албум More Than Any Spoken Words. Тавата се приема изключително добре за ъндърграунд албум изцяло продуциран и издаден от самите музиканти. Структурата на парчетата е стегната, влиянията преливат от „Сиатъл” през „прог” и арт рок елементи, но „меланхоличната атмосфера е налице – много болка, градски мрак и самота” (Христо Красимиров). „Песни като "Dead Nature" или "Without Words" носят усещането като да са записвани в някой гараж, но отвъд Океана. Колкото до колаборацията с Деница Серафимова от Irfan в "Strive" – едва ли други изпълнители от толкова различни стилове могат да изградят толкова мистична симбиоза” (Стефан Стефанов). 
През 2014-та Димитър напуска групата и след кратка пауза бас китарата е поета от Георги Михайлов. Групата се завръща в началото на 2015 г. с няколко силни клубни гига в София и Пловдив. Следват записи на две нови парчета с новия басист , които излзат като сингли в края на 2015-та (Revelation)и в началото на 2016 година (The Rush). Групата снима клип на Revelation, който се приема позитивно от феновете, а песента се завърта и по водещите радиостанции за рок музика. Следва видео и на The Rush - дело на екипа на WHYBEAR, а песента влиза в класацията на радио Тангра Мега Рок. В момента бандата работи по нов материал, който се очаква да види свят в края на тази година.

„За пет години Soundprophet създават собствена марка музика, която се захранва сама от себе си като перпетуум мобиле. В същото време е толкова инспирирана, че несъзнато дърпа рок сцената напред. Това е банда, която има всичко – прозрения в лирики, естествена музикалност и изключителни, завладяващи вокали. Soundprophet е група, която на живо звучи дори по-внушително, отколкото в записите си. Бандата не прави разлика в изпълненията си пред различна като големина аудитория и всеки път, когато отиваш на техен концерт, е като за първи път. Може би защото Soundprophet толкова вярват в музиката си, че това се оказва заразително на лайв. По-важното обаче е друго: процесът на обединяване на група индивиди около някакъв източник на култура като музиката е факт. За добрият алтърнатив има място, има хора и емоция. Формации като Soundprophet ги носят и това рано или късно има значение.” (Стефан Стефанов).

Ако искате да ги чуете на живо заповядайте на OPEN STAGE вечерта в JOY STATION, на 20.10.2016 от 21:00 . Очакваме Ви

ВХОД СВОБОДЕН

Резервации и контакти

Работно време

 

Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък

12.00 - 00.00

 

Петък

12.00 - 02.00

 

Събота

10.00 - 02.00

 

Неделя

10.00 - 00.00

02/8622967

 

joy@joystation.bg

 

Студентски град
ул. Акад. Стефан Младенов №3